tirsdag den 6. april 2021

Boserup skov med Lerskrænten

Boserup Skov og Lerskrænten...

... blev det til efter vi havde prøvet at gå et stykke af Skjoldungestien mod Lejre. 

Det viste sig nemlig, at stien er under opbygning og at de ikke havde nået at lægge trægangbrædder hele vejen endnu. Det ser ellers ud til at blive en meget fin gangsti med rasteplads(er) undervejs.

Nå, men ude for enden af stien til venstre, var der pludselig ikke mere sti, men bare en bunke brædder og da vi jo ikke lige har den store tømrereksamen, så vendte vi om og gik tilbage til parkeringspladsen i Boserup skov.

Det blev så til en rigtig god tur gennem Boserup skov fra en lidt anden vinkel end vi plejer, når vi kommer fra Roskilde Havn.

Vi gik helt op til Lerskrænten, som er virkelig imponerende. 
Man føler sig altså lidt lille, når man står ved fjorden og kigger på på skoven på toppen af skrænten.

Det blæste en hel pelikan ved vandet, så vi vendte om og gik tilbage til skoven og hjem gennem skoven (havde overvejet at gå langs vandet, men det bliver til sommer, når det ikke blæser og ikke er så højvande).

Skovens yngste træer er ved at få lidt fine, lysegrønne blade og Tanterne er rørende enige om, at 'Grønt er virkelig godt for øjnene'.

Frokosten blev indtaget ved Boserupgård, som desværre ikke havde åbent for kaffesalg. Men de havde da i hvert fald nogle bænke og borde stående, som vi kunne sidde ved - og så havde vi jo en fantastisk udsigt til skovsøen.


Skovbunden er fuld af anemoner på spring, men det er svært at se på billeder, så derfor kun dette billede af en mosbegroet skovbund fra turen tilbage mod bilen.

Vi kørte til Roskilde og drak en velfortjent Latte fra Kaffekilden efter 10 km dejlig skovtur. Kort kan ses her og ruten findes på All-Trails.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...