torsdag den 4. november 2021

Sydhavn - IslandsBrygge - Østerport 04.11.21

Sydhavn - Islands Brygge - Østerport

Da Tante 1 havde en Tivoli-aftale med børn og børnebørn ud på eftermiddagen, var dagens tur henlagt til København og på vej i toget, aftalte vi, at stå af på Sydhavn st. og gå ud til Sjællandsbroen og over til Amagersiden og langs havnen til Centrum. 

Det første lange stykke går man langs den gamle losseplads, som i dag er rekreativt område. Her langs stien ligger en masse gamle kolonihavehuse.



På et tidspunkt skifter bebyggelsen karakter og bliver til siloer om bygget til højhuse og længere inde på Islands Brygge, er meget af området, som tidligere var industri (f.eks. De danske sukkerfabrikker) ombygget og nybygget med det ene højhus ved siden af det andet.


Længere inde gik vi over en af de nye, sjove broer, nemlig Cirkelbroen, som ligger overfor Den Sorte Diamant, som er en del af Det Kongelige Bibliotek.
Vi fortsatte til Knippelsbro og gik en smut rundt i Christianshavns små gader og endte med at gå på Christianshavns Vold og over broen over voldgraven.
Fra Christianshavn gik vi mod København C og Kongens Nytorv. Vi krydsede rundt i gaderne, der går parallelt med Strøget og måtte lige ind i en baggård og nyde de gamle huse derinde.













Vi sluttede af med den obligatorisk Café Latte på EspressoHouse ved Rådhuspladsen. Julelatten er udkommet og i år er der 3 udgaver, så vi måtte prøve den ene af dem, Orange med Mocha, som var super lækker.

Det blev til 16 km lækker tur gennem vores smukke hovedstad og det var skønt at gense turen langs havnen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...