tirsdag den 23. november 2021

Køge Å Stien - Skovhusvænge til Regnemark - Etape 2

Køge Å Stien - etape 2

Vi er blevet færdige med at gå Ringsted Oplevelsessti og forbindelsen mellem denne og Køge Å Sti, så nu mangler vi kun lige Køge Å Sti fra Køge Ås til Dyndet.

Vi startede med den midterste etape, som gik fra midt i Skovhusvænge til Regnemark over Spanager.

Køge Å løber jo gennem skoven, Skovhusvænge og kan hele tiden ses fra Køge Å stien her.


For enden af Skovhusvænge krydsede vi Ejbyvej for at komme videre på stien. Køge å løber under samme vej. 



På den anden side af Ejbyvej gik vi mod Spanager ad en sti, der hele tiden havde Køge å på siden. Vejret var helt vidunderligt med sol og vindstille.



Der står pæle langs hele ruten og udover at vise os, hvor vi skal dreje om hjørner og hvor langt der er til næste 'holdepunkt', så viser pælene også at vi stadig befinder os på 'Marathon-ruten' (turen fra Køge Å Stiens udgangspunkt ved Ølbyvej på Åsen til Borup Station er 22 km, så hvis man går/løber frem og tilbage har man nået et Marathon.






Der er oplysende skilte med jævne mellemrum på ruten - OG ikke at forglemme, bænke, så man kan sætte sig og nyde de forskellige udsigter, den ene smukkere, end den anden. 

Efter ca. 5 km holdt vi en kaffepause i solen og med en smuk udsigt på en af de mange borde og eller bænke, der var på ruten.







Vi krydsede over åen nogle gange undervejs på turen og den smukke, blå himmel spejlede sig smukt i vandet.






Der ligger rigtig mange blade på stierne og nogle steder i skovene var det faktisk ret svært at se, hvor stierne egentlig var.

Her er det dog ret tydeligt 😊






Efter godt 10 km ved Ravneshøj skoven var det tid til frokosten som blev indtaget ved bord og bænke 













På vejen hjemad fulgte vi samme rute på stykket gennem Skovhusvænge, dog gik vi på den anden side af åen. 

Her et billede af åen igen, igen.




Det sidste billede af Køge Å i Skovhusvænge er taget på det sted, hvor der er trappe ned til åen og den smukkeste udsigt fra toppen af åsen til åen i bunden.



16,6 km blev det til i alt og atter en rigtig dejlig tur med højt vejr og ditto humør 😊


Det var så den midterste etape af Køge Å stien. Nu venter så den første etape fra Ølbyvej til dette sted og tilbage igen. Denne tager vi på torsdag, hvis vejret ellers holder. Og derefter den 3. etape fra dagens slutpunkt ved Spanager til Mosehuset i Dyndet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...