torsdag den 18. november 2021

Farum Sø rundt

Farum Sø rundt


På en skøn efterårsdag med lidt finregn og næsten vindstille og med en sol, der gjorde sit bedste for at bryde gennem skylaget, tog Tanterne til Farum for at gentage en tidligere tur rundt om Farum Sø.

Vi havde valgt at starte i den vestlige ende af søen selvom den officielle Søsti starter i den modsatte ende. Dette dels fordi, vi allerede har gået den 'rigtige' vej rundt på hele den afmærkede Søsti og dels fordi vi denne gang havde valgt en alternativ rute, hvor vi gik tæt på vandet det allermeste af turen. OG så ikke at forglemme, fordi det så passede med, at vi kunne drikke vores obligatorisk Latte på Stationstorvet i Farum, som ligger i den østlige ende af søen.




Efterårsfarverne pryder landskabet ved søen. Her ved en af de mange bålpladser langs den sydlige bred.

Tanterne nyder udsigten over søen fra Fugletårnet ved Mosen.
Der er bare SÅ mange smukke farver i landskabet på denne årstid. Man kan slet ikke se sig mæt på dem.
Gennem det seneste årstid har vi lagt mærke til at, der står vand i skovbunden i mange af vores skove og her ved Farum Sø er det også tilfældet mange steder.
Farum Søsti er afmærket med sten med pile hele vejen rundt, men kun den ene vej rundt. Vi gik den modsatte vej, så det var lidt sjovt at se alle pilene pege tilbage, hvor vi kom fra.



Der er højvande i søen i dag og smukt ser det ud med alle de træer, der ligger i vandet og med sivene, som efterhånden er helt efterårsgule.

Godt halvvejs rundt om søen, tog vi en afstikker til Farum by, nærmere betegnet til Stationstorvet, hvor Farumhus Bageren holder til. Her købte vi Latte og en skøn kartoffelkage, som blev nydt i fulde drag.













Tilbage på stien var det stadig meget smukt i det skønne efterårsvejr. Her går vi igen langs med vandet i de nedfaldne blade.

Puuuuhaaa, det går altså og en del op ad bakke her i skoven. Her kæmper Tante 2 sig op ad en stejl bakke.



Der står smukke kilometersten langs hele ruten. Her er vi ved 6 km mærket, som lignet et sneglehus.








De sidste par kilometer var tæt på at blive en kamp mod den tiltagende skumring, men vi nåede tilbage til bilen inden det blev alt for mørkt.


15 km blev det til i den smukkeste natur og denne gang kunne vi se søen på det meste af turen. Den officielle Farum Søsti er 10 km, men det gav altså små 3 km ekstra, at gå langs bredden i stedet for på højderyggen syd for søen OG så 'kostede' turen til bageren og kaffen de sidste 2 km, men det var nu de ekstra skridt værd.

Jeg har tegnet både den oprindelig rute (rød) og vores specielle rute (blå) ind i AllTrails, så man kan vurdere forskellen.
Den lilla er afstikkeren til bageren.






















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...