torsdag den 25. november 2021

Køge Å Stien - Ølbyvej til Skovhusvænge - og retur - Etape 1



Fra Ølbyvej (Gl. Kjøgegaard) til Skovhusvænge

Denne etape af Køge Å Stien gik vi med udgangspunkt på parkeringspladsen ved Gl. Kjøgegaard ved Ølbyvej.

Vi startede vores tur med at gå gennem Køge Ås fra starten ved Ølbyvej og helt ud til slutningen ved Salbyvej. 

Her følger Køge Å stien Salbyvej og vi måtte gå et langt stykke af vejen i rabatten på Salbyvej. Der var ikke så meget at tage billeder af, men da vi nåede til Bakkesvinget i Salby, krydsede vi Køge Å.

Herfra gik vi gennem Gl.Lellingegård og ud på grusvejen bag ved Møllegården og Skovhusvænge.

Herfra kan man se over til Glentehøj, som for år tilbage var kendt for at det her var muligt at se den røde Glente, som på det tidspunkt var ret sjælden i Danmark. Området ligger svært tilgængeligt og er fredet.




Vi fortsatte ind i Skovhusvænge et stykke længere henne ad stien. Vejret var lidt vådt og der var en del store vandpytter på vejen, som vi måtte hoppe let og elegang over.

Når man kommer ind i Skovhusvænge fra den kant, vi kom fra, er noget at det første, man møder, Køge å, som her et en utroligt smukt vandløb. Billedet her er taget ved broen over åen.

Skovhusvænge er en meget smuk og alsidig skov, som jeg har et meget personligt forhold til, da jeg har boet i Møllehuset i 7 år sammen med mine 3 børn, der jo har haft skoven som legeplads det meste af deres barndom.

Et andet smukt sted i Skovhusvænge er det sted, som vi kalder Bjørnehulerne - en masse bøgetræer, som vokser på skråningen ned mod åen og hvis rødder danner nærmest huler. Her spiste vi vores medbragte frokost og nød den smukke udsigt over åen.

Dette var stedet, hvor vi skulle vende om og gå tilbage ad samme rute, som vi kom.




Da vi kom tilbage til Ølbyvej gik turen meget målrettet mod Lagkagehuset ved Køge Station, hvor vi indtog vores obligatoriske Tante-Latte med stort velbehag.


Endnu en skøn Tante-Tur var slut og vi mangler nu kun én etape af Køge Å Stien, den fra Regnemark til Dyndet og Mosehuset.


Dagens tur blev på 15,50 km og blev gennemført i ret vådt vejr, men med det sædvanlige gode humør.

















Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...