onsdag den 17. november 2021

Museumstur med Birthe - Arbejdermuseet og Statens Museum for Kunst

Tanterne på museumsbesøg 

I dag var vi på museumsbesøg med Birthe og vi skulle besøge Arbejder Museet og Statens Museum for Kunst. Desværre fik jeg slet ikke taget billeder på Arbejder Museet, så jeg har lånt et par stykker fra museets hjemmeside.

Her indgangspartiet med de karakteristiske vasketøjssnore.




Og den smukke festsal.





Jeg mente, at huske, at der udover 2 lejligheder fra først i 1900-tallet også var en lejlighed fra 1950-60'erne. Denne fandt vi desværre ikke, men heldigvis var der et par billeder fra den på hjemmesiden.

Disse billeder kunne være taget i mit barndomshjem i København fra 1961 - 1964 på Christianshavn.

Både stue og køkken er næsten som jeg husker det fra jeg var omkring 8-10 år gammel.


Efter turen tilbage ad MemoryLane for os alle tre, gik vi mod Statens Museum for Kunst for at få lidt kulturel næring.




Vi gik gennem Botanisk Have, som vi alle tre synes vældig godt om og selv på en blæsende, våd og kold efterårsdag, er der smukt her.






Denne busk står med de smukkeste lille bær og er en fryd for øjet for de forbipasserende.



På Statens Museum for Kunst koncentrerede vi os om de danske Guldaldermalere og dette billede kunne jeg simpelthen ikke stå for (jeg har faktisk broderet det og det hænger på min væg hjemme).





I foyeren stod denne installation, som vi havde en del snak om 😵

Efter at være helt firkantede i øjnene af at kigge på smukke (de fleste) billeder, gik vi gennem Kongens Have mod Strøget for at finde et sted at drikke vores Latte.

På Livgardens kasserne ved Rosenborg stod tilsyneladende alle de herboende gardere opstillet på flotte, lige rækker og geledder.


Og udenfor stod et par repræsentanter for Ordensmagten klar til at standse biler og cyklister ved indkørslen til kaserneområdet.... 

JA, selveste Dronning Margrethe II var på vej for at uddele et ur til årets heldige garder. Her ankommer hun i den flotte, gamle Krone-bii. Det gik temmelig hurtigt med at komme ind på området, så billedet er en smule sløret, men majestæten sidder på bagsædet 😎


Det var godt nok lidt længe at stå og vente på at se bil og dronning, som var væk igen på et splitsekund, så vi smuttede videre hen over Kultorvet, som var smukt julepyntet (det er den 17. november i dag!!!) ...




... og gik videre ad Rosengården, Fiolstræde og Strøget til Rådhuspladsen for at indtage vores Orange Mocha Latte på EspressoHouse dér.

Det blev til en tur på 7 km i blæsende og letregnfuldt efterårsvej, men kaffen smagte os rigtig godt.











Herefter gik vi til Københavns Hovedbanegård, hvor Birthe tog toget til Roskilde og Tanterne drog mod Karlslunde st. og Køge.

Tak til Birthe og til Tante 2 for endnu en superfin Museumstur. Nu mangler vi kun at se Davids Samling 😍

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...