torsdag den 8. april 2021

Rundt om Frederiksberg kommune

Rundt om Frederiksberg og lidt ekstra

Vi havde set en tur i en gruppe på nettet, som så interessant ud og som vi gerne ville gå: En tur rundt om Frederiksberg kommune, som jo, som den eneste kommune i Danmark, ligger lige midt i en anden kommune, nemlig København.
Vi tog toget til Vesterport station, som var den S-togs station, der ligger tættest på Frederiksberg kommune og gik til det sydvestlige hjørne af Skt. Jørgens sø, hvor kommunegrænsen er. 

Herfra gik turen ad Vesterbrogade til Søndermarkens sydlige grænse, hvor vi måtte tage en afstikker til Langgade st. for at krydse togbanen. Her fandt vi en bænk i solen og satte os og spiste vores frokost og drak en af Tante 2 medbragt Latte :-)  

Videre gik det forbi Domus Vista, ad Kærlighedsstien forbi KB Hallen og boldbanerne til vi krydsede Peter Bangsvej og gik ind i kolonihaverne, som strækker sig langs S-banen mellem KB-hallen st. og Flintholm st.

Da vi krydsede Finsensvej gik vi ind i Grøndalsparken.... 
... forbi Flintholm St. og videre på den anden side af F-banen i Grøndalsparken, som vi fulgte helt til Borups Allé og Fuglebakken st. Herfra gik det ad Hillerødgade til Lundtoftegade, hvor Frederiksberg kommunes nordøstlige hjørne er.

Her manglede vi kun få kilometer for at være tilbage på vores udgangspunkt ved Skt. Jørgens sø og da vi gerne ville gå ca. 20 km var vi enige om at fortsætte lidt efter hvad vi synes, at vi ville se på de sidste 7-8 km. 

Vi fortsatte ad Hillerødgade til Nørrebrogade og Nørrebros Runddel, hvor vi købte en Latte og Choko-rugboller, som vi spiste på en bænk på Assistens kirkegård.

Turen gik videre til Søerne og til Rosenørns Allé, hvor Tante 1 lige havde et ærinde... Herfra gik turen videre ad Rosenørns Allé og Bülowsvej til Landbohøjskolens smukke have.... 
... og derfra mod søerne igen for at nå til Istedgade, hvor vi havde en kaffeaftale.

En kold, men dejlig tur, som nåede næsten præcis 20 km, som kan ses på AllTrails her og på kortet her til venstre.





 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...