onsdag den 24. februar 2021

København - Halvmarathon

Halvmarathon

Tanterne har jo for snart 2 år siden gået turen fra København (Christiansborg Slotsplads) til Helsingør (Værftet) - en tur der endte på 50 km med det løse, så en Halvmarathon, "det må vi da sagtens kunne klare 😎". Vi har gået nogle ture på 14, 16 og 18 km på det seneste som lidt opvarmning og afstemning af formen og de er jo gået godt.

SÅ i dag var dagen, hvor det skulle være. Vi har faktisk også gået Halvmarathon med EccoWalkathon rundt om Københavns Havn en gang eller to. Denne gang ville vi gå i Københavns gader og parker, da der stadig er smattet på stierne rundt omkring. 
Vi startede fra Københavns Hovedbanegård og gik langs med den nye Metro ad Halmtorvet og Sønder Boulevard ud til Dybbølsgade, hvor disse smukke huse ligger.

Via Enghave Plads gik vi ad Platanvej til Frederiksberg Allé og Frederiksberg Have, hvor der var CoffeeSpot og en mad på en bænk med skøn udsigt.

Videre gik det ad Smallegade, Lindevangsparken og til Bernhard Bangs Allé, hvor Tante 1 har arbejdet engang. Vi fandt bygningen og der var heldigvis lige en bænk udenfor... 

Vi havde nemlig lige købt en Latte hos Bodenhoff bageren ved Lindevangsparken undervejs og Tante 1 havde medbragt Napoleonshatte 😍😍😍

Nå, på'en igen. Gennem Grøndalsparken til Borups Allé og Nørrebroparken, Assistens Kirkegård og til Blågårds Plads.

Videre langs Peblinge- og Sct. Jørgens søerne til Ørstedsparken og 

Kongens Have, hvor der var kaffepause foran Rosenborg Slot. Vi har jo Slots- og herregårds/gods-tema for tiden, så vi skulle jo se et slot på turen.

Next stop Østre Anlæg og nu nærmer vi os målet 😅 Her er klatretræet ved Statens Museum for Kunst (vi holdt os dog på jorden 😀).

Kastellet er ved at blive regnvandssikret (det var temmelig meget oversvømmet for nogle år siden og fik vist store vandskader), så vi måtte gå udenom og ned til 

Langelinie, hvor vi lige hilste på denne søde, lille dame på kajen.

Det var ved at blive sent på eftermiddagen og der var den smukkeste solnedgang over byen set fra Langelinie.

Det var egentlig meningen, at vi skulle have sluttet turen ved Østerport st., men seje tanter, som vi jo er, så besluttede vi, at vi skulle nå 25 km, så vi gik til Kongens Nytorv og videre ned ad Strøget til Rådhuspladsen og Københavns Hovedbanegård.

24,9 km sagde Hannes SportsTracker, min mente lidt mindre, men vi gad simpelthen ikke gå mere, så vi hoppede glade og tilfredse med dagen på toget og kørte hjemad.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...