onsdag den 10. februar 2021

Bregentved Gods

 Bregentved Gods skov og park


... var målet for vores første Slots- og Herregårdsudflugt (forhåbentlig i en række af mange andre spændende godser, herregårde og slotte her i vores skønne land).

Bregentved Gods, som ligger øst for Haslev, er blandt Danmarks største godser og ejes i dag af Grev Christian Moltke. 

Hvis du vil besøge stedet, så er Bregentved Park kun åben for besøgende onsdage, weekends og helligdage fra kl. 9.00 til solnedgang (senest kl. 18.00). Vi var super heldige, at vi for en gangs skyld var på tur på en onsdag.

Vi startede turen i parken (som for en stor del er skov) og gik i det smukkeste snedække og med solen højt på himlen (efter årstiden, i hvert fald).

Der var smukke alléer med gamle træer og da vi åbenbart gik i læ for vinden, var det ren nydelse af sol og omgivelser.

Himlen var dybblå og det gav et blåt skær på mange af billederne af sneen. Det var fuldstændig som at befinde sig i Narnia.

Efter en rundtur i skoven kom vi ind i Slotshaven, hvor vi gik langs med og så meget rundt om søerne, som vi kunne få lov til uden at krænke Privat-skiltene. Det er ikke lige til at se det, men der er faktisk en sø på højre side af stien.

Smukke hvide træbroer hjalp os over vandløbene, der forbinder søerne...

... og slottet ligger majestisk i udkanten af parken med Avlsgården bagved.

Det var rendyrket nydning for øjnene.

Vel ude af parken igen, gik turen over vejen og ud ad en skovvej, hvor vi lige skulle tage skoven i nærmere øjesyn. Her kunne vi mærke vinden og se resultatet af fygesne fra de kæmpe marker, der ligger op til skoven.

Vi nærmest stred os op ad bakken og rundt om hjørnet og fandt endelig et sted med læ og med en væltet træstamme, som vi kunne sidde på og spise vores medbragte frokost.

LunchSpot --------->

Efter endnu en lille times tid fandt vi det helt rigtige sted med sol og en super fin udsigt til at drikke vores medbragte ISLatte.

Her var en træstub med plads til at sætte kaffen på og sol til at varme os.

Det var en helt fantastisk tur og vi var allerede tidligt på turen enige om, at her skal vi tilbage til, når bøgen springer ud.



Det blev til 10,2 km i det skønneste vejr og bortset fra turen op ad bakken til skoven, var det helt vindstille derude. Hele turen kan ses i AllTrails her: Bregentved-tur 

og på billede her: 


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...