tirsdag den 2. februar 2021

Åmarken St. - Ishøj St. via Planetstien

Planetstien og Lange Liv

Turen i dag startede ved Åmarken St., hvor Planetstien starter sin vej mod Avedøre. Stien starter på toppen af et kunstigt bjerg ...

... hvor Solen ligger. Her var den smukkeste udsigt over det meste af Vestegnen og helt ud til Kalvebodbroerne. 

Herfra går det ned ad bakke og på vejen ned møder man... 

... Merkur, Venus, Jorden (billedet viser Jorden og Måned) samt Mars, som er de første 4 planeter i vores solsystem. De ligger ret tæt på hinanden. 

Herefter fortsætter stien mod Hvidovre og derfra igen videre mod Avedøre, hvor vi lige efter Uranus gik en afstikker fra stien for at gå under motorvejen og ud på ...
... Skrædderholmen (øen mellem de to Kalvebodbroer). Her kører bilerne på motorvejen i begge retninger over Kalvebodbroen lige over os.

På vores Sydhavnstur den 5. januar fandt vi hende aldrig, så NU skulle det være og vi havde forberedt os lidt bedre hjemmefra, så denne gang vidste vi, hvor vi skulle lede. 

OG YES, der sad hun og kiggede ud over vandet.

Lettede over, hvor dygtige, vi havde været, gik vi tilbage over broen og tilbage til Planetstien, som fortsætter ud over Strandengen og helt ude i Hvidovre, hvor Volden starter finder man så planeten, Pluto, som er så lille, at vi helt missede den (sandheden er nok nærmere, at vi gik og snakkede, så vil glemte at kigge med på kortet og derfor kom til at overse den lille 'krølle' på stien, hvor Pluto befinder sig).

Nu var det tid til kaffepause og der er heldigvis ret godt med borde og bænke langs stien på Strandengen. Intet CoffeSpot billede, desværre, men den medbragte Latte var helt fin.

Ved Holmesøen (Stamholmen) drejede vi ud mod vandet og gik ad Svingelstien på Revlen med kurs mod Ishøj.


Det bedste skilt, vi så på vejen her efter at have gået godt 3 timer var dette (det nederste 😰)

Anderledes lettere gik vi fornøjede videre med Ishøj med det håb, at vi ville finde en café, der solgte ToGo Latte.

Vi passerede mange smukke steder på vores vej. Her er vi tæt på Ishøj og solen har begyndt sin vej mod horisonten.

Endelig kom vi til Ishøj station og sørme om ikke der lå en MAX Burger, som også solgte Cafe Latte ToGo - og den var faktisk forbavsende GO', så den får lige 💚💚💚💚💚

Det blev til 17,62 km med en højde på 112 meter og i tiden 5 timer og 5 minutter med en aktiv tid på 4 timer og 4 minutter. Se kortet her og tag gerne hele eller dele af turen, som var fantastisk lærerig (Planetstien) og smuk (Strandengen og Revlen).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...