torsdag den 28. januar 2021

Nordhavn - Nørreport

Nordhavn og Kaptajn Nalle

Dagens tur startede på Nordhavn St., hvor vi gik den rute, som Thomas Dambo har lagt fra stationen og ud til Kaptajn Nalle. Jeg havde dog lagt ruten ind på AllTrails, så vi ikke var afhængige af, at skulle finde alle de små 'plader' med koordinater. 

Vejret var koldt og blæsende, men heldigvis tørvejr og vi gik på én stor byggeplads rigtig meget af vejen. Der var utallige lastbiler, som snoede sig ind og ud mellem vejskilte, andre biler og vejspærringer, men vi slap da heldigvis helskindet igennem forhindringsbanen.

Efter adskillige kilometer endte vi sørme ved vandet og på afstand fra alt byggeriet. Her ude for enden kunne man dreje til højre eller venstre og gå ad en sti langs med vandet. 

Udsigten over København var flot og solen er ved at bryde frem. 

Det stormede stadig en halv 'pelikan', så vi valgte at kun se den sti, der gik til højre. 

Den førte til Nordhavnstippen, et grønt (nåh ja, der vil nok være flot, grønt om sommeren) område med små damme.

Her fandt vi - efter laaaaaang tids søgning - et af de små skilte med koordinater til næste stop på ruten, som Thomas Dambo har sat op. Det var dog ikke muligt for nogen af os at læse, hvad der står på skiltet, så det var godt, at vi allerede havde ruten klar.

Der var vådt og smattet derude på Nordhavnstippen og vi sprang, mellem vandpytter på græsset og is på de asfalterede områder, videre mod området, hvor Kaptajnen gemmer sig.

Endelig nåede vi frem og så havde vi kun én udfordring tilbage.... hvordan kommer vi ind til ham, når der er højt ståltrådshegn hele vejen rundt om den kæmpegrund, han befinder sig på? 

Heldigvis var der andre, der havde haft samme udfordring og nogen havde trukket et stykke hegn til side, så man kunne snige sig ind på grunden. Her var han så.... 

Efter at have hilst på Kaptajn Nalle, var det ved at være spisetid og vi fandt en lukket café, der havde nogle bænke og borde stående udenfor. Her satte vi os og fortærede den medbragte frokost. LunchSpot billede må man tænke sig til 😳

Nu gik det så tilbage til Nordhavn st. og  Marmormolen og den nye bydel, Nordhavn, som ligger smukt langs begge sider af Nordhavn Bassin.

Vi havde købt dejlig Cafe Latte hos Lagkagehuset i Nordhavn og den tog vi med på vejen mod Nørreport st. - som vi gik til, bare fordi, vi kan og fordi vil havde til kl. 15 til at komme på toget inden spærretiden.

PS. Vi kan oplyse, at der ikke findes én eneste skraldespand på vejen fra Nordhavn og helt ud til Amerikakaj.

Skøn, omend kold og blæsende, tur, som vi helt sikkert skal gøre om i sommeren 2022, når de formentlig er kommet noget længere med byggeprojekterne derude.

13,54 km blev det til og ruten findes her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...