tirsdag den 11. maj 2021

Ryegård skov og Ejby havn

Ryegård skov og Ejby havn

I dag blev vejret endelig sådan, at vi kunne få gået vores meget længe planlagte tur i Ryegaards skove og ned til Ejby Havn.

Vi startede turen ved parken omkring det ikke længere eksisterende Ryegaard Slot. Det var dog ikke muligt at gå i parken, da den er privatejet, så vi gik ad landevejen til et sted, hvor man kunne gå ind i skoven via en lille sti. 

Det første vi kom til var Ryegaard Dyrehave, som virkelig ER en dyrehave. Der går køer og græsser på de kæmpestore arealer med meget bakket terræn. Der var den ene smukke udsigt efter den anden, så jeg fik taget alt for mange billeder (igen).

På toppen af den ene bakke var der en stor og meget flot sø, som vi forsøgte at gå rundt om. Det kunne man så ikke, så vi måtte tilbage igen samme vej.

Der var rigtig mange, rigtig flotte, gamle bøgetræer på arealet. Nogle var knækkede, men alt lå, som det gjorde, da det faldt.




Endnu et eksempel på et gammelt og meget flot bøgetræ, som stadig er flot og frodigt.





Vi gik ud af Ryegaard Skov ved Ejby skole og gik ad Ejby Strandvej ned mod Ejby Havn, hvor jeg er kommet meget som ung, så det var et kærkomment gensyn.




Der er en sti bagom husene ned til havnen og vi havde den smukkeste udsigt på vejen ned.
En af de ting, jeg husker allerbedst er udsigten fra Ejby Havn til Dejligheden, en lille halvø i Isefjorden, som lever fuldstændig op til sit navn.
En anden ting, jeg absolut kan huske er vejen ned til havnen. Den er noget af det mest stejle, jeg har oplevet og man sidder altid med hjertet i halsen, når man kører ned ad den. Her er vi på vej op og den ER stejl, skal jeg hilse at sige 😮😰
Ejby havn er en meget smuk, lille havn og vi fandt et sted bag et lille skur dernede, hvor der var læ til at vi kunne sidde og spise vores mad og nyde dagens første kaffe. Tilbage til Ryegaard skov gik vi gennem et gammelt sommerhuskvarter, der nu er næsten udelukkende helårsbebyggelse...

...og fulgte derfra skoven et stykke.. drejede så af, for at gå ud på Dejligheden, som er forbundet med 'fastlandet' med en smal tange med en grusvej på. 



Vi ville gerne have gået Dejligheden rundt, men besluttede, at gemme det til en anden gang, hvor vi havde bedre tid (der var stadig langt hen til den lille grå bil, som skulle fragte os hjem) og vi vidste ikke om kan overhovedet kan komme hele vejen rundt?


Målet var at få is ved ishuset på den anden side af Munkholmbroen, men denne sti, som går langs fjorden mod Langtved førte os jo lige forbi Ishuset ved Langtved....

... så det blev vores CoffeSpot nr. 2 på turen. 

Udsigten var ligeså flot som den fra Ejby Havn og her kunne vi ovenikøbet købe både Latte og IS 😎😍



Den sidste del af turen startede på den anden side af vejen ved Langtved, så vi fik lige et kig til Munkholmbroen på vejen. 

Vi fortsatte gennem den smukke, grønne bøgeskov i et ret kuperet terræn tilbage mod Ryegaard, hvor bilen var parkeret.




Det er desværre ikke muligt at gå i Ryegaards park, men vi fik nogle smukke views fra vejen, som her hvor parkens træer spejler sig i vandet. Desværre findes Ryegaard Slot ikke længere og familien bor på det gamle Enkesæde. Slottet blev jævnet ved jorden for snart 50 år siden. Som det sidste blev trappetårnet, som stod alene tilbage nogle år, revet ned midt i ´70erne. 

Turen endte med at blive 21,6 km og det var en af de smukkeste ture, vi har været på. Vi skal tilbage til Ryegaard, da vi jo skal gå rundt om hele Dejligheden en sommerdag og vi skal garanteret også gense Ryegaard Dyrehave med de gamle bøgetræer.

Efterfølgende har jeg læst på Ryegaards hjemmeside, at man kan parkere ved Munkholmvej 360, Kirke Såby. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...