torsdag den 13. maj 2021

Klampenborg Dyrehave

Dyrehaven med 'drengene'


Det er Kr. Himmelfartsdag i dag, så PE er på besøg og vi havde derfor planlagt at tage 'drengene' med på en tur i Dyrehaven for at se de små rådyr-kid og de store flokke af dyr derude. Vi hoppede på toget og kørte til Klampenborg st., hvor vi startede turen i Dyrehaven.

Billedet er lånt fra PE 😊

Vi gik mod Eremitagen, da vi ved, at der kan vi se de store flokke af rådyr.

Vejret var fint til gåtur..... lige til de første dråber faldt fra himlen og i løbet af kort tid blev til en kæmpebyge med regn, rusk og torden og lyn 😱 
Her er et kig ud på stien fra vores læ-sted. Det var godt, at Tanterne er beredt og har medbragt regnslag OG at begge har et regnslag ekstra i rygsækken.

Da det så småt begyndte at stilne af efter en rum tid (ved ikke hvor længe, vi stod der 😎, men vi var ret så våde udenfor regnslaget).... 

... gik vi til Eremitagen, hvor vi vidste, at der var mulighed for læ for regnen.... Det var der dog andre, der også vidste 😊 - men efterhånden som regnen forsvandt mere og mere, gik folk videre og vi fik en plads under et udhæng og kunne spise vores medbragte mad i tørvejr. 

Eremitagen er jo flot - også efter en ordentlig tordenbyge 😍


Efter kort tid brød solen gennem skyerne og vi kunne smide regnslagene og nyde turen igen. På vej mod Ulvedalene mødte vi denne flok råer, der græssede i solen.
Ulvedalene er et meget smukt og kuperet terræn med små søer og spredt træbevoksning. Det er i det område Det kongelige Teater sætter forestillinger op hvert år (når der ikke lige er Corona-forsamlingsforbud osv.) og i år gør de klar til at spille Hobitten, som skulle have været spillet derude i 2020.

Vi nåede til området ved Dyrehavsbakken og ved Kirsten Pils Kilde har de en udendørs bar, hvor der kan købes kaffe og kage mod rigelig (nej, det er ikke en slå-fejl 😂) betaling.










Vi drak vores 'kaffe med mælk' (som var deres version af Latte 😁) og nød gulerods- og citronkager til, i det nu så smukke solskinsvejr.

... og nød udsigten til Kildesøen, mens snakken gik lystigt rundt om bordet 😍

Tak for en dejlig dag til 'drengene', det gør vi da om en anden gang (forhåbentlig uden tordenvejr).


Turen blev kun på 7,75 km, selvom vi havde planlagt en smule længere tur. Ruten kan ses på AllTrails og her.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...