tirsdag den 18. maj 2021

Kronborg og Helsingør

Helsingør og Jim Lyngvild udstilling på Kronborg

I dag fik Tanterne en storslået kulturel oplevelse i forbindelse med vores tur til Helsingør idet vi skulle besøge Jim Lyngvilds udstilling, 'Kongerækken' på Kronborg.

Vi kørte i Hannes 'lille grå bil' til Helsingør og fik den parkeret godt ved Kronborg. Vi havde egentlig tænkt på og gjort klar til at skulle en tur til Helsingborg efterfølgende, men det måtte vi droppe, da vi ikke var helt sikker på reglerne og da Tante 1 havde forlagt sit 'Corona-rejsecertifikat'.

Vi fik købt billet til udstillingen og fik adgang et kvarter senere. Hold da op...sikke en oplevelse. De smukkeste og meget spændende opbyggede billeder, der var ca. 3 m høje og ophængt i Kronborgs smukke lokaler.





Her Christian VII med Støvlet Katrine og i samme sal var en del af de dragter, Jim Lyngvild har syet til lejligheden også udstillet. Begge tanter var dybt imponeret over det hele.


Mange af dragterne var udstillet i et af lokalerne, bl.a. Støvlet Katrines kjole og Christian VII's dragt.

Det er imponerende at se, hvilket arbejde, der ligger bag udstillingen og begge tanter var meget imponerede.

Lige et eksempel mere fra udstillingen.






Vel ude i slotsgården prøvede jeg at tage et billede af Kronborg set fra gården. Bygningerne står rent faktisk lodret, selvom det ikke helt ser sådan ud.


Her ser det lidt mere naturligt ud 😍


Vi gik en tur rundt om Kronborg og stak ind gennem Kasernegaden, hvor der ligger en super god café, som også har kafferisteri.

Vi fik en rigtig god Latte og et kærnemælkshorn med rabarberkompot i til kaffen.


 






Således genopfyldt med Tante-brændstof gik vi ind i Helsingør by og fik vist gået på de fleste af gaderne og de små smukke smalle, brolagte stræder. 


Efter et par timers traven rundt i byen var vi her i den anden ende af byen på Simon Spies Plads for at se om vi kunne komme til at sidde i gårdhaven i den ene af de caféer, der ligger her.. Der var dog fuldt optaget, så vi gik helt ned i den anden ende igen (det var også nærmere bilen 😍)... 

...og drak var anden Latte på Café Karisma, som havde super sød betjening og et rigtig godt tilbud på Latte og kage.


Således fyldt til randen begav vi os hjem fra Nordsjælland og havde gået 9,79 km på Kronborg og i byen i rimeligt godt vejr.









Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...