tirsdag den 20. juli 2021

Søndre Havn - Køge med Onklerne

Søndre Havn - Køge by - Køge Marina

Tanterne havde inviteret Onklerne med på tur i dag i anledning af sommerferien. Vi mødtes på Søndre Strand og startede med at gå ud på spidsen af Køge Syd Mole, som er 900 m lang. Det blæste, men ellers var vejret fint til en gåtur ved vandet.
Efter moleturen gik vi ind igennem alt det nye byggeri på Søndre Strand og beundrede og undredes over forskelligheden i byggestil og tætheden af husene.

Da vi nåede Den Gule Hal på Strandpromenaden stod der et skilt, der viste at her holder Køge Maritime Modelbyggerlaug til, så vi listede indenfor for at se, hvad de foretog sig. Det endte med en rundvisning, der tog en times tid, hvor vi fik fortalt en hel del om de skibe, de har bygget. Meget spændende 😍
Vi holdt en lille pause ved statuen af Niels Juel og Ivar Huitfeldt på Køge Havn og spiste en lille kiks og størstedelen af selskabet fik også en lille dram 💓

Herefter gik turen over banen og ind gennem Køge By og ud til Køge Marina og Lystbådehavnen, hvor vi havde bestemt os for at spise frokost på Ankerstedet.




Vi gik tilbage næsten samme vej og gik lidt rundt i Køge, hvor vi bl.a. så Matador-Agnes' hus i Kirkestræde. Køge Handelsstandsforening har fået opsat 10 figurer rundt om i byen i år og ved huset her sad Daniel fra Matador.

De øvrige figurer er placeret på Køge Torv, Torvebyen, Stationstorvet, ved indgangen till Kirkestræde fra Torvet, på Køge Havn ved mindemærket for Slaget ved Køge Bugt, Gågaden ved bagsiden af Køge Kirke, Køge Museum, Vestergade, Skoringen og så kan jeg ikke lige huske, hvor Vikingen er placeret, så opdatering følger. Figurerne kan ses frem til 4. oktober 2021.
Herfra gik vi lige forbi Hugos Kælder (dog uden at gå ind) og over Den Hvide Bro (som også blev brugt i Matador), over jernbanen ved Strandvejen og ud til Valkyrien, hvor vores biler holdt parkeret og skyerne blev mere og mere grå.

Her et kig ind mod Køge havn og by.
 







En meget fin tur på små 12 km i dejligt vejr og dejligt selskab.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...