torsdag den 15. juli 2021

Ordrup Næs rundt

Ordrup Næs rundt

Hanne havde set en tur rundt om Ordrup Næs på et tidspunkt og da jeg er lidt kendt i området fra barn af, syntes jeg, at det var en super god idé, at tage derop og gå tur. Jeg blev samlet op ved Karlslunde st. og så gik turen i 'Den lille grå' mod Nordsjælland. Vi parkerede ved Købmanden i Ordrup og gik derfra ned mod vandet (Sejrøbugten). 

Her gik vi ind på en sti, som gik tæt på vandet og fulgte så den venstre om Næsset. Der var en del bevoksning, men stien var rimeligt fremkommelig.

Nogle steder måtte vi gå på selve stranden. Udsigten var fantastisk og vejret viste sig også fra sin pæne side.
Der var meget bevoksning ind imellem, så vi måtte kæmpe os lidt frem af og til.
Ikke så langt fra toppen af Ordrup Næs, stod der sørme lige en bænk, som vi absolut måtte sætte os på og drikke Hannes medbragte Latte. Smuk, smuk udsigt og dejlig kaffe med lidt godt til 😍
Lidt længere oppe ad stien var en flot skarver og måger i færd med at slikke solskin.

Her lidt tættere på...
















 
Lige før man kommer til den aller-yderste spids af Ordrup Næs, er der nogle store skrænter, hvor en stor flok landsvaler har bygget reder i jorden på skrænten ud mod vandet. Det var et fantastisk syn, at se dem hvirvle rundt i luften og fange insekter og ind i redehullerne og fodre ungerne.


Vi bliver nødt til at klatre op på skrænten og se, hvordan den ser ud på siden ud mod vandet....
Helt ude på den vestligste spids af næsset, kunne man ved at kravle lidt ned mod stranden, se alle svalehullerne  i skrænten.
Turen gik videre langs den yderste tips sydlige side og derefter sydpå med retning tilbage mod bilen. På det meste af stykket var der en fin sandstrand og vi så da også en enkelt badenymfe.





Et godt stykke sydpå var solen blevet så skarp og varm, at vi tænkte, at det nok var smart at søge ind i den skov, der ligger vest for Ordrup by.


Det var ret dejligt at komme ind i skoven og skyggen og vi fandt dette lidt sofistikerede skydetårn i en lysning derinde.

Det var en meget fin skov med stor biodiversitet (læs: træer, der var væltet, lå, hvor de lå osv.).














Efter endnu en halv times tid i solen på vejene mod Ordrup By, hvor det var seriøst op ad bakke... 





...nåede vi endelig til 'Den Blå Ged', et legendarisk spisested/café, som har ligget i Ordrup, der har ligget der siden undertegnede var en lille pige (i starten af '60'erne). Den er desværre nu i en meget ringe stand og er lukket for bestandigt, kan man læse på nettet.

Vi købte en is ved det lokale ishus (champagnebrus, som vi var glade for at have valgt.... specielt da vi så dem med vaffel is og soft ice, hvor isen løb ned ad vafler, finge, tøj osv. pga. varmen) og kørte vi til Roskilde, hvor vi drak en rigtig Latte fra Kaffekilden på Hestetorvet og sagde farvel og tak for endnu en dejlig tur... 





...som sneg sig op på 13,5 km og som kan ses på AllTrails her.














Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Valby til Frederiksberg og København - Besøg hos Margit

Besøg hos Margit og tur til Frederiksberg og Kbh. Vejrudsigten for i dag var ikke så spændende og vi har jo været meget våde på flere af vor...